Ремонт Обласного центру нейрохірургії та неврології планують завершити до кінця поточного року

жовтня 13 / 2021


Перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький зауважив, що цей рік можна вважати дуже плідним для розвитку медичної галузі Закарпаття.

У межах національної програми «Доступна медицина» в області збудували і реконструювали 52 амбулаторії загальної практики сімейної медицини (проєкт реалізується з 2020 року).

Завдяки ініціативі Володимира Зеленського «Велике будівництво» модернізували 8 приймальних відділень, радіологічне відділення Закарпатського протипухлинного центру і закупили для закладу перший у регіоні лінійний прискорювач.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації, цьогоріч запланували завершити у межах президентської програми «Велике будівництво» реконструкцію ще одного стратегічно важливого для Закарпаття об’єкта – Обласного центру нейрохірургії та неврології в Ужгороді.

«Через брак фінансування ремонтні роботи зупинилися тут у 2016 році. У 2021 році передбачені кошти для завершення робіт та закупівлю передового оснащення. У вересні завершилися торги й управління капітального будівництва Закарпатської ОДА підписало договір із переможцем більш ніж на 34 млн грн. Днями тут розпочалися роботи», – зауважив Мирослав Білецький.

За його словами, на закупівлю потужного обладнання із Державного бюджету виділили 90 млн грн.

Згідно з умовами договору будівельні роботи повинні завершитися до кінця року.

«Опісля сюди зможуть змонтувати нове оснащення. Передусім це ангіограф - багатофункціональне рентгенівське медичне обладнання, яке дозволяє із максимальною чіткістю і точністю бачити судини, дозволяє лікареві мати доступ до пацієнта під будь-яким кутом. Наші нейрохірурги давно очікували на такий пристрій, він допоможе врятувати чимало життів», – прокоментував перший заступник очільника краю.

Окрім того, для потреб закладу закуплять ще комплект обладнання для малоінвазивної хірургії (для операційних блоків), багатофункціональну цифрову ультразвукову систему, наркозно-дихальний апарат з монітором пацієнта, високошвидкісну хірургічну систему-дриль та інше.

«Сфера охорона здоров’я стрімко і успішно розвивається. І це лише початок!» – зазначив Мирослав Білецький.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар