Будинки закарпатців атакують звірюки які можуть переносити небезпечні хвороби

вересня 27 / 2021

З настанням холоду на Рахівщині до будинків людей масово почали залізати миші та щурі. А що саме цікаво, маленькі шкідники не люблять самотності. Вони живуть великими колоніями тож у будинок ідуть як квартиранти, цілою сім’єю. Мишки вони дуже лякливі, тож одразу тікають як бачать людей, або якихось інших звірів. У будинках їх головним ворогом стає кіт, пише КО.
Гризуни заздалегідь готуються до холодів. Польові миші не впадають у сплячку і ведуть активний спосіб життя весь рік. Взимку польові мишки харчуються запасами зі своїх комір. Це може бути насіння, зерно, горіхи. Найчастіше звірам бракує власних заготовок, саме тому вони і біжать до дому до людей.

Пан Богдан з села Кваси, Рахівського району зауважив, що цього року якесь просто нашестя мишей та щурів. Миші якимось чином у будинку прижились, а щурі на подвір’ї біля свиней та корови.

– Те що, миші й щурі є не дивина, їх завжди є, та цього року їх аж надмірно много, щурі навіть перестали нас боятися, і такі великі. Взялись ми їх травити, а вони не здихають, навпаки ще більше їх появилося. Коли позаду сараю порався з дошками то знайшов там гніздо і всю ту отраву що сипав, щурі склали собі на зиму, запас! Я був шокований. Тож купив западки (мишоловки), і відловлюю їх так. А про миші, це вже інша історія, увесь будинок пахне мишами, і сліди їхні всюди на кухні, в спальні, в шафах. Травимо, то як здихають під помостом, хоч бери та зривай. Тож ми, перейшли на клейку спеціальну лєнту. Ви не повірите за одні ніч на такій липкій бумазі, ми спіймали 11 мишей, – розповів Богдан.

На жаль, у наш час інноваційних технологій і винаходів людина так і не змогла придумати спосіб позбутися від шкідників у своєму побуті.

Всім відомі гризуни-миші і щури є вельми численними представниками класу ссавців. Ведуть гризуни напівпідземний спосіб життя у глибоких норах. Харчуються ці тварини на поверхні, спричиняючи масу незручностей людині: псують продукти харчування і запаси зернових.

Однак найбільшої шкоди вони завдають людині як збудники та переносники різних захворювань. Хвороби, які передаються щурами і мишами людині, належать до числа небезпечних інфекційних захворювань. Вони можуть передаватися як від паразитів, які переносяться щурами та мишами (кліщі, блохи), так і через неякісну воду і неякісні продукти споживання.

Передаються щурами і мишами такі небезпечні захворювання як лептоспероз і токсокароз, які медики відносять до найбільш небезпечних інфекцій у світі (носіями яких є тварини).

Всі хвороби, що передаються щурами і мишами, дуже небезпечні для людського організму. Варто пам’ятати про те, що людина сама повинна опікуватися своїм здоров’ям. Потрібно постійно проводити профілактику вищезазначених небезпечних інфекцій. Слідкуйте, щоб у вас в будинку не заводилися гризуни — проводьте санітарні обробки приміщень.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар