Тривають навчальні заходи щодо впровадження кращих практик регіонального розвитку на території Закарпатської області

вересня 22 / 2021


Днями за ініціативи управління державних програм та пріоритетних проєктів департаменту економічного та регіонального розвитку ОДА в області розпочалися навчання щодо впровадження кращих практик регіонального розвитку на території Закарпаття для керівників територіальних громад.

«У складі департаменту економічного та регіонального розвитку облдержадміністрації було створено окремий відділ взаємодії з територіальними громадами, основною метою якого є організація ефективної комунікації як між підрозділом та виконкомами громад, так і між самими ТГ», – зауважує Іштван Петрушка, заступник очільника краю.

За словами в.о. директора департаменту економічного та регіонального розвитку облдержадміністрації Івана Завидняка, з метою налагодження такої якісної співпраці прийняли рішення провести п’ять зустрічей. Вже відбулися навчальні конференції для голів громад Ужгородського, Берегівського та Мукачівського районів.

«Основний акцент спрямовано на практичні питання, що виникають у сферах впровадження державних програм, економічного розвитку та регіональної політики», – наголошує Іван Завидняк.

Своєю чергою начальник управління державних програм та пріоритетних проєктів департаменту економічного та регіонального розвитку облдержадміністрації Єгор Микитюк доповів про основні здобутки у ході реалізації пріоритетних проєктів, що реалізовуються в області за рахунок коштів ДФРР, та наголосив на недоліках, які необхідно врахувати при підготовці таких проєктів у майбутньому.

Начальниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку ОДА Юлія Плиска під час таких навчань висвітлила актуальні питання міжмуніципального співробітництва та інструментів інвестиційної діяльності (індустріальні парки та державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями).

Учасники конференцій: керівництво ОДА, очільники районних рад, райдержадміністрацій і територіальних громад регіону.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар