Ігор Шинкарюк: «Ми розпочали підготовку до призову на строкову військову службу»

вересня 21 / 2021


Сьогодні на базі Берегівської райдержадміністрації заступник голови Закарпатської ОДА й очільник обласної призовної комісії Ігор Шинкарюк провів інструктивно-методичні збори з посадовими особами, які відповідають за підготовку та здійснення заходів щодо призову громадян на строкову військову службу.

До зборів були залучені представники центрів комплектування, голови районних призовних комісій, медики, співробітники Національної поліції та інші.

Як зауважив Ігор Шинкарюк, загалом минулого року на збірні пункти області було прийнято 379 призовників. Найкращі результати показали призовні комісії Хустського та Рахівського районів.

«Завдяки злагодженій командній роботі ми повністю виконали планові завдання минулого призову, які поставив Президент України Володимир Зеленський.

Це питання надважливе, тому що безпосередньо впливає на обороноздатність держави. В умовах ведення активних бойових дій та оборони наших кордонів від зовнішнього ворога пріоритетним стає функціонування підрозділів територіальної оборони», – наголосив Ігор Шинкарюк.

Громадяни, які проходили військову службу та мають відповідні знання, вміння і навички, є основою формування підрозділів територіальної оборони. Тому системна робота сьогодні впливає на результати у майбутній роботі щодо оборони країни.

За словами заступника голови облдержадміністрації, не всі територіальні громади, райони та центри комплектування якісно виконали завдання щодо призову.

Ці питання стосуються проблем фінансового та матеріального забезпечення роботи комісій, ухилення громадян від призову та розшуку вказаної категорії осіб, організації роботи в умовах карантинних заходів тощо.

«Саме для підвищення ефективності роботи призовних комісій та усунення впливу негативних чинників ми проводимо такі зустрічі.

Виконання заходів призову перебуває під особистим контролем голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова», – підкреслив Ігор Шинкарюк.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар