Понад 103 тисячі закарпатців захистили себе від COVID-19

вересня 20 / 2021

Понад 103 тисячі закарпатців захистили себе від важкого перебігу та негативних наслідків, котрі може викликати коронавірус. Ще майже 160 тисяч щеплені однією дозою вакцини проти COVID-19.
І молодь, і представники старшого покоління віддають перевагу вакцинації. Однак попри те, що є свідомі люди, які хочуть захистити своїх близьких, пацієнтів, учнів, на жаль, є чимало і скептиків, так званих «антивакцинаторів». Не можуть не насторожувати випадки, коли проти імунізації виступають медичні працівники (лікарі, медсестри, молодший медичний персонал), освітяни, представники релігійних організацій. Їхнє упереджене ставлення провокує у закарпатців рішення відмовитися її проводити.
Поширення недостовірної і неперевіреної інформації щодо вакцинації проти COVID-19 під час прийому пацієнтів, побутового спілкування експерти називають неетичним, непрофесійним та небезпечним.
Хоча практика показує, що вакцини проти коронавірусу демонструють свою ефективність, не дозволяючи хворобі набути важких форм. Це у свою чергу зменшує відсоток випадків госпіталізації та смертності, а отже знижує рівень навантаження на медичну систему загалом.
Важливо розуміти, що при такій складній ситуації, у якій опинився світ, розповсюдження недостовірної інформації про вакцинацію може мати негативні наслідки вже зовсім скоро. Водночас достовірна і перевірена інформація, що базується на засадах доказової медицини, сприятиме позитивним рішенням захистити своє життя завдяки щепленню від COVID-19.


Мирослав Білецький
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар