Новини Закарпаття

Виявлення, розшук та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів – у прокуратурі відбувся семінар із представниками АРМА

У Закарпатській обласній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар з питань взаємодії прокурорів із Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Участь у заході взяли заступник керівника обласної прокуратури Володимир Жилкін, начальник управління нагляду за додержанням законів НПУ та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Ігор Коптєв, прокурори обласної прокуратури, а також окружних прокуратур у режимі відеоконференції, начальник Західного МТУ АРМА Владислав Насанкін, завідувач сектору виявлення та розшуку активів Павло Андрейко та головний спеціаліст сектору менеджменту активів Микола Дубіцький.

Представники територіального управління АРМА ознайомили присутніх зі структурою агентства, основними напрямами діяльності та зосередили увагу на тому, як на практиці АРМА може допомогти в роботі прокурора. Обговорено можливі шляхи звернення прокурорів до АРМА щодо виявлення та розшуку активів, терміни виконання таких запитів і залучення при цьому міжнародних зв’язків. Крім того, представники АРМА розповіли і про правові підстави передачі виявлених та арештованих активів в управління АРМА та заходи з управління, які при цьому здійснюються.

Наприкінці семінару Володимир Жилкін зазначив, що в подальшому обласна прокуратура орієнтуватиме прокурорів на застосування можливостей такої співпраці з АРМА, аби забезпечити ефективне розслідування кримінальних проваджень.





Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Перейти на сайт