Новини Закарпаття

До Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» долучилося майже 150 закарпатців

Сьогодні заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк разом із ветеранами, військовослужбовцями, спортсменами, любителями, тренерами та іншими представниками громади краю долучилися до важливої ініціативи — Всеукраїнського щорічного забігу на честь загиблих героїв АТО/ООС «Шаную воїнів, біжу за героїв України», який проводився облдержадміністрацією спільно з Мінветеранів.

Загалом в Україні такий захід проводять вже вчетверте, на Закарпатті – вдруге.



За словами Ігоря Шинкарка, в нашій області цю акцію проводять тільки в Ужгороді, але планують поширити її у кожен район, адже всюди є ветерани війни та учасники бойових дій.

Нині в забігу взяли участь майже 150 учасників, і це більше, ніж минулого року. Такі заходи покликані нагадувати, хто наші справжні герої, їхні імена, підрозділи та бойовий шлях!

«Разом подолали дистанцію у 2 км з номерами і прізвищами полеглих у бою воїнів. У цей момент відчував — біжу не сам, біжу з героєм. Цього разу я біг за Андрія Сипавку, який загинув у зоні бойових дій у 2017 році», — зазначив заступник голови Закарпатської ОДА.

Завтра вся держава відзначатиме День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, саме до цього дня приурочений забіг.

«Людина жива, поки жива пам'ять про неї! Ми пам’ятатимемо завжди!

Щиро дякую усім, хто долучився до цього важливого заходу», — наголосив Ігор Шинкарюк.

Слава Україні! Героям слава!
Перейти на сайт