Перший сучасний Лінійний прискорювач незабаром запрацює у Закарпатті.

серпня 22 / 2021

Перший сучасний Лінійний прискорювач незабаром запрацює у Закарпатті. Апарат вже встановлений у відремонтованому приміщенні обласного протипухлинного центру.

Залишилися останні штрихи! Наразі фахівці налагоджують роботу усіх систем, готуються до пробного запуску! Далі медперсонал пройде спеціальне навчання і через місяць-два краяни зможуть отримати якісне променеве лікування у Закарпатті. Реалізувати дороговартісний проєкт вдалося завдяки програмі президента «Велике будівництво».

Найсучасніший Лінійний прискорювач американського виробництва вже встановлений у відремонтованому приміщенні Закарпатського протипухлинного центру, фахівці налагоджують і тестують усі системи – кипить робота у медзакладі, адже останні технічні штрихи і за кілька днів –пробний запуск! Після дозиметрії, буде проведений пробний запуск пучка, далі медпрацівники закладу пройдуть спеціальне навчання для роботи з апаратом, і приблизно за два місяці планують прийняти першого пацієнта. Сучасний апарат дозволить отримати більшу дозу опромінення за менший час.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар