На Драгобрат Рахівського району з'їхалися всі рятувальники: в чому причина

серпня 20 / 2021

Коли турист травмувався в горах – кожна згаяна хвилина може коштувати йому життя. Тому для гірських рятувальників украй важливо постійно підвищувати власну майстерність, аби якомога швидше та ефективніше надавати допомогу людям у критичних ситуаціях. Саме тому 18 серпня на полонині Драгобрат Рахівського району відбулися навчання на тему «Організація та порядок здійснення пошуково-рятувальних та аварійно-рятувальних робіт в гірській місцевості».


Захід відбувся у рамках реалізації проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні».


Під час навчань гірські рятувальники відпрацьовували дії за трьома можливими сценаріями. У першому випадку турист впав і травмувався, а також не може зорієнтуватися на місцевості й визначити місце свого знаходження. У другому – внаслідок погіршення погодних умов туриста вразила блискавка й він перебуває без свідомості. І в третьому – турист не може рухатися, оскільки отримав травму під час проходження маршруту складним гірським рельєфом, та потребує негайної госпіталізації.

В усіх ситуаціях фахівці гірських пошуково-рятувальних відділень відшукали туристів і надали їм необхідну долікарську допомогу. При цьому, зважаючи на обставини, надзвичайники використовували різні методи евакуації потерпілих – за допомогою навісної переправи, квадроцикла чи снігоболотохода «Богун». Усіх трьох травмованих туристів спустили донизу та передали фахівцям бригади екстреної медичної допомоги для подальшої госпіталізації.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар