У Мукачеві наливатимуть пиво від найпершої пивоварні України

серпня 16 / 2021
Цього року мукачівський фестиваль пива приурочили до Дня Незалежності України і триватиме він 4 дні.

– На нас чекає доволі цікавий фестиваль «Варишське пиво 2021». Це буде 5-ий такий фестиваль, проведений у Мукачеві, і перший великий масовий захід після карантинних обмежень. Дуже тішить, що більшість закарпатських крафтових пивоварів будуть тут присутні, а саме 15 пивоварень.

Серед них такі цікаві учасники, які беруть участь вперше, як Мукачівський пивзавод. А ми знаємо, що найстаріший пивзавод в Україні з’явився саме в Мукачеві і почали там варити пиво в 1701 році. А як варять спадкоємці цих традицій можна буде скуштувати тут на території фестивалю, - розповідає Олександр Шершун, радник Мукачівського міського голови з питань розвитку туристичної галузі.

Крім того, вперше у фесті братиме участь пивоварня з Іршавщини – Загатська пивоварня. І вперше братиме участь молодий амбіційний проект Юбер, це одна з наймолодших пивоварень, і водночас найтитулованіших, оскільки вони не бояться брати участь у різноманітних конкурсах в Україні і за кордоном. Ну і традиційні учасники з Рахівщини, Хустщини, Ужгородщини, Берегівщини – всі будуть тут.

– Вперше буде відбуватись і велика вечірня програма, напевне, не лише мукачівці, а й гості нашого краю засумували за цим усім. Усіх запрошуємо провести День Незалежності класно, крафтово і музично, - каже Олександр Шершун.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар