Закарпаття готується до опалювального сезону 2021-2022 рр.

серпня 11 / 2021
Сьогодні під головуванням першого заступника голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького відбулося засідання оперативного штабу щодо підготовки області до опалювального сезону. У ньому також узяли участь члени оперативного штабу та керівники відповідних департаментів та управлінь облдержадміністрації.



Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період проводиться відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації «Про підготовку господарського комплексу та установ бюджетної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2021 – 2022 років». У ньому затверджені заходи, які повинні здійснити підприємства та організації житлово-комунального господарства та установи бюджетної сфери, аби належним чином підготуватися до роботи під час опалювального сезону.

Найближчі два місяці ця підготовка підходитиме до завершення, адже більшість заходів уже вжито. Зокрема, більше ніж на 60% підготували техніку, посипкові матеріали та реагенти для зимового утримання комунальних автомобільних доріг, вулиць, тротуарів та прибудинкових територій.

У соціальній сфері до роботи взимку готові 69,5% закладів загальної освіти, 72,6% - дошкільної освіти та 64% лікарень.

До опалювального сезону підготували 60,8% житлового фонду області. Зокрема, відремонтували покрівлі, системи холодного водопостачання, електрощитові.

Під особливим контролем керівництва області – закупівля паливних матеріалів для опалення (газу, деревини, твердого палива). Про реалізацію цього пункту підготовки громади повинні відзвітувати найближчим часом.

«До опалювального періоду слід підготуватися відповідально. Неприпустимо, щоб діти не могли навчатися через відсутність тепла у школі, а пацієнти замерзали у лікарнях», - зазначив Мирослав Білецький.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар