У Перечині вуличний вказівник встановили із лелеками

серпня 01 / 2021
У Перечині нещодавно з’явився цікавий вуличний вказівник. Встановили його по вулиці Садовій, біля каплички Святого Миколая. До металевої труби прикріплено п’ять інформаційних вказівників: вулиця Ломоносова, провулок Садовий, лікарня БАМ, каплиця св.Миколая, вул. Садова. На синьому тлі написи жовтим – кольори українського стягу. Композицію завершує пара білих лелек у гнізді. Якщо коротко, то: інформативно, зручно, гарно, креативно.

Цей вказівник з’явився завдяки Андрію Скрипу та його власним коштам. Додам, що капличка та скульптура Миколая Чудотворця зведена також завдяки пану Андрію. Чоловік із сім’єю проживає по Садовій.

Кореспондент «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з Андрієм Васильовичем. Ось що він розповів:

– Біля каплички гуляють батьки з дітками, відпочивають, тут встановлені лавочки, проводяться культурно-масові та релігійні заходи із вихованцями дитсадків. Локація вже популярна та відома. До каплички приходять гості міста та туристи, фотографуються на добру згадку. Чимало людей та водіїв зупиняються і розпитують, як пройти до терапевтичного корпусу Перечинської лікарні, що на БАМі, та на вулицю Ломоносова. Вона тупикова, потрапити на неї можна тільки із Садової. Тому і виникла ідея встановити вуличний вказівник. Доповнив його бузьками, бо, як знаємо, у слов’ян ще з давніх часів білий лелека вважався птахом долі, провісником і добробуту. Зрештою, всім відома легенда, що лелеки приносять немовлят. Отож на радість дітям вирішив вгніздити фігурки легендарних птахів. Їх замовив по Інтернету.

Пан Скрип назвав суму, яку витратив на матеріали та встановлення вказівника, але попросив не вказувати для широкого загалу. «Най буде хосен людям і аби нікому не прийшла в голову дурь вкрасти лелек», – сказав на завершення нашої розмови.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар