Новини Закарпаття

Вакцинація в угорщині: вже понад 8 тисяч закарпатців отримали вакцину від Covid-19

8 277 осіб закарпатців вже вакцинувались в Угорщині від COVID-19

Про це сьогодні на черговій сесії Закарпатської обласної ради повідомив голова облради Олексій Петров

Нагадаємо, що угорська вакцинальна кампанія для закарпатців розпочалась з 2 липня і триватиме до 31 липня.

Щеплення для закарпатців проводяться вакциною Janssen від Jhonson & Jhonson, яка потребує введення тільки однієї дози. Вакцинація відбувається у спеціальних медичних автобусах, розташованих на території трьох угорських контрольно-пропускних пунктів – Захонь (залізничний пункт пропуску), Барабаш і Лонья (обидва – автомобільні/пішохідні).

Найактивніше вакцинальна кампанія відбувається на залізничному пункті пропуску у Захоні, оскільки він запрацював із 2 липня і це місто розташоване найближче до Ужгорода. На КПП Лонья і Барабаш – менше активності, оскільки вакцинація там розпочалася пізніше.

Для вакцинації на території угорських КПП необхідно мати паспорт громадянина України, український закордонний паспорт, також – підтвердити своє місце проживання на території Закарпатської області.

Реєстрація для проведення щеплення та підписання згоди на вакцинацію проводяться на місці. Закарпатці заповнюють форму згоди на вакцинацію, яка складена трьома мовами угорською, англійською та українською.

Після щеплення видається паперовий документ-підтвердження вакцинації, а через два тижні – особисте пластикове свідоцтво про вакцинацію, яке можна отримати за адресою консульств Угорщини в Ужгороді та Берегові.
Перейти на сайт