Перша на Закарпатті патронатна сім’я взяла під опіку діток

липня 29 / 2021
Перша патронатна родина утворилася на Закарпатті в селі Онок на Виноградівщині. Патронатним вихователем стала Юлія Шаркадій, яка до того працювала вчителем. Втім коли дізналася про можливість допомагати таким діткам, не вагалася і почала оформлювати документи. Вихованцями стали відразу двоє діток - 7 річний Максим та 4.5 річна Ніколетта.




Активній і непосидючій дівчинці чотири з половиною роки. Вона разом із братиком Максимом, якому вже 7 сьогодні звикає до свого нового дому. Тут затишно, комфортно і найважливіше безпечно, адже краще ніж у дитячому притулку. Пані Юлія стала їх патронатним вихователем і їх родина перша на Закарпатті отримала такий статус.

Ще такі маленькі, втім уже пережили складні випробування у своєму житті. І зараз їм неаби як потрібна любов, опіка і домашній затишок. Патронатна мама облаштувала діткамвсі умови аби вони почували себе як удома.

Пані Юлія працювала вчителем, втім коли дізналася про таку можливість, ні секунди не вагалася, звільнилася з роботи і вирішила допомагати діткам, які опинилися в таких складних ситуаціях. Допомагають їй з вихованням батьки і 9-річна донечка, яка дуже чекала на приїзд малечі.

Підтримати і висловити вдячність жінці, яка наважилась на такий непростий життєвий крок завітав заступник голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський разом із представниками Виноградівської громади

У новій родині малеча отримає любов, опіку і підтримку,також пройде психологічну реабілітацію, адже вони як ніхто потребують цього. Допомагатиме їм обласне керівництво, і представники центру надання соціальних послуг та служби у справах дітей Виноградівської громади.

На Закарпатті активно проводять просвітницьку роботу, аби патронатних родин в області з’являлося більше. Адже саме вони дають шанс беззахисним діткам, які опинилися у складній життєвій ситуації, знайти прихисток, безпеку і комфорт.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар