Новини Закарпаття

Оголені чоловіки та жінки біля костра,фестиваль Хіпі на Закарпатті!

Неподалік відомого водоспаду Шипіт, на Міжгірщині щорічно відбувається неформальний фестиваль, на який збирається сотні людей з усього світу.



Цього року незвичний захід відвідала велика кількість людей. Традиційно з року в рік, у ніч на Івана Купала, з 6 на 7 липня палало велетенське багаття.

Вільні люди, позбавлені умовностей суспільної буденності, щолипня з’їжджаються на Закарпаття, аби на кілька днів поринути в атмосферу свободи, музики та любові в усіх її проявах. Захід, умовно наречений фестивалем, не має ні активних організаторів, ані усталеної програми. Однак через свою неповторність та унікальну самобутність із року в рік збирає все більше відвідувачів.


Апогеєм фестивалю стає купальська ніч: ввечері 6 липня тут запалюють велетенську ватру, дрова для якої спільно збирають впродовж дня. Запалення кількаметрового вогнища супроводжується барабанними мотивами, гітарним акомпанементом, співами, хороводами та підтанцьовуванням дівчат у купальських віночках.


Останніми роками, відповідно до сучасних тенденцій, на ватрі присутні ще й найрізноманітніші засоби для «селфі», кольорове «креслення» чорнильної гірської ночі лазером та квадрокоптер, що забезпечує аерозйомку вогняного дійства.

Сам фест був започатковано у 1993 році спільнотою хіпі, яких переслідували за часів "радянського союзу". Його "батько" Чарлі з Ужгорода за 28 років не пропустив жодного з них. Наразі фест відвідують представники різних сучасних субкультур.

Перейти на сайт