Угорщина надає можливість щепитися на її території мешканцям Закарпаття, як це зробити

липня 04 / 2021

Минулого тижня угорський уряд заявив, що з метою посилення захисту від епідемії країни і закордонних угорських громад розширить коло захисту на тих, хто мешкає вздовж угорських кордонів, незалежно від громадянства.
Закарпатці можуть щепитися у пунктах вакцинації, створених у двох пунктах пропуску на кордоні, мобільних пунктах вакцинації та у найближчих до кордону медичних закладах, куди їх від кордону довозитимуть спеціальні автобуси. Бажаючі зробити щеплення в Угорщині повинні мати при собі паспорт і документ, що підтверджує їх прописку.
Реєстрація відбуватиметься у пункті вакцинації. При реєстрації слід надати наступну інформацію:

Ім’я
Дата народження
Номер та серія паспорту
Номер та серія закордонного паспорту
Документ, що підтверджує прописку – офіційний документ, виданий в сусідній країні, що він / вона проживає в населеному пункті, розташованому на території зазначених адміністративних одиниць
Контактні дані: e-mail та номер телефону
Заява про згоду на щеплення. Її можна завантажити з веб-сайту koronavirus.gov.hu: Hozzájáruló nyilatkozat / Statement of consent (угорсько-англійською), Hozzájáruló nyilatkozat / Statement of consent / Zayava pro zgodu (Заява про згоду) – угорською, англійською, українською.

Закордонні громадяни Угорщини, а також власники «посвідчення закордонного угорця», які не мають соціального страхування в Угорщині, і надалі мають можливість реєструватися на щеплення на сайті www.vakcinainfo.gov.hu, а після успішної реєстрації автоматично забронювати час для вакцинації на сайті www.eeszt.gov.hu.
Закарпатців щеплюватимуть вакциною «Janssen» (достатньо однієї дози).
Закарпатці можуть в’їхати до Угорщини для вакцинації в пунктах пропуску через кордон, визначених міністром внутрішніх справ:

Залізничний пункт пропуску «Чоп – Захонь»
Пункт пропуску «Косино – Барабаш»
Пункт пропуску «Дзвінкове – Лоня»
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар