Прикордонники України та Угорщини відновили спільні патрулювання кордону

червня 16 / 2021

Спільні патрулювання українсько-угорського кордону були призупинені з березня минулого року у зв’язку з пандемією COVID-19.
Учора прикордонники Мукачівського загону разом зі своїми колегами з Угорщини провели перше у цьому році спільне патрулювання.
Його здійснили по території Угорщини навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби «Лужанка». У ньому взяли участь по два представники правоохоронних відомств України та Угорщини.
Рішення про відновлення таких патрулювань було прийнято у двосторонньому порядку і допустили до участі в них лише тих правоохоронців, які пройшли вакцинацію проти коронавірусу.
Нагадаємо, що спільні патрулювання українсько-угорського кордону прикордонники України та Угорщини розпочали ще у 2014 році після підписання відповідного Протоколу між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Поліцією Угорщини. Вони проводяться як по території України, так і по території Угорщини.
Патрульні, які беруть участь у спільному патрулюванні на території держави іншої Сторони, здійснюють патрулювання у службовій формі без зброї та спеціальних засобів.
Спільна охорона державного кордону дозволяє більш ефективно протидіяти протиправній діяльності на кордоні, а при виявленні спроб переправлення нелегальних мігрантів чи переміщення контрабандних товарів, оперативніше діяти для їх припинення.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар