У Тячеві провели практикум щодо здійснення публічних закупівель

червня 09 / 2021

Законодавство у сфері публічних закупівель постійно змінюється. Тож у фахівців територіальних громад, які займаються цим напрямком, часто виникають труднощі. Як діяти у тій чи іншій ситуації в рамках закону – дізнавались на семінарі-практикумі, який провели 8 червня у залі Тячівської районної ради. Це перший такий захід, організований з ініціативи народного депутата України Василя Петьовки для представників територіальних громад Тячівщини Тячівською районною та міською радами.
Практикум провела експертка з більш, як 20-річним досвідом роботи у сфері публічних закупівель, десять із яких – у Міністерстві економіки, – Тетяна Колісник. Тривалий час фахівчиня працювала у Департаменті публічних закупівель, входила до складу робочої групи, яка розробляла законодавство у цій галузі, постійно публікується в журналі «Держзакупівлі».
Найперше, учасників семінару привітали голова Тячівської районної ради Юрій Берінде та заступник Тячівського міського голови Тіберій Мийсарош.
Під час 5-годинного навчання уповноважені спеціалісти та бухгалтери комунальних установ громад отримали чимало корисної інформації про види і процедури закупівель, особливості та «підводні» камені спрощених закупівель та відкритих торгів. Слухачі запевняють: такі заходи дуже актуальні і корисні, адже сфера закупівель стрімко змінюється. А такі заходи роз’яснюють норми законодавства стосовно того, як правильно їх планувати, використовувати бюджетні кошти відповідно до закодонодавчих норм. Кажуть: як показує практика, в роботі виникає чимало запитань, які потребують тлумачень фахівців. Тому висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до його організації.
Учасники навчання сподіваються, що практика організації таких заходів матиме продовження, адже це сфера, де весь час треба тримати руку на пульсі і підвищувати рівень знань.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар