Які бувають види мотошин: на що звертати увагу при виборі

червня 04 / 2021
Які бувають види мотошин: на що звертати увагу при виборі

Всі популярні види мотошин можна подивитися на сайтіhttps://tireshop.ua/shini/motoshini- тут представлені маркування, характеристики і ціни. Вся міць мотоцикла багато в чому залежить від якості використовуваних шин. Неприпустимо їздити на старих, зношених мотошинах - це може коштувати не тільки грошей, а й життя.

Якими характеристиками має володіти якісні мотошини

Основним обов'язком водія з обслуговування мотоцикла є заміна покришок на ті, які рекомендує виробник. Перед розробниками мотошин стоїть нелегке завдання. З одного боку потрібно забезпечувати максимально безпечну, але ефективну їзду так, щоб вся потужність двигуна передавалася на колеса. З іншого - зробити мотошини зносостійкої рівномірно по всій її поверхні. Гума повинна володіти хорошим зчепленням з дорогою навіть під час дощу. Це досягається застосуванням різних видів технологій при виготовленні мотошин.

Які основні види мотошин існують

При виробництві шини гумове покриття наноситься на каркас. Залежно від його типу розрізняють два види мотошин:
• Діагональні. У цьому випадку каркас складається з переплетених під кутом волокон двох видів: або нейлону, або хімічно обробленої целюлози. Всі верстви покришки разполагаются під кутом один до одного, нагадуючи букву "Х". Тому шини і називаються діагональними. У деяких випадках поверх цих косих шарів наноситься ще один у напрямку руху. За рахунок цього шару в місці зіткнення з дорогою мотошини стає на частку секунди плоскою, потім знову повертається в свій початковий стан. Це забезпечує нагрівання, а значить краще зчеплення з дорогою. Але така мотошини більше схильна до зносу. Діагональні мотошини ставлять на великовагові мотоцикли.
• Радіальні колеса. Каркас складається з шарів, розташованих перпендикулярно до напрямку обертання. Це забезпечує не таке інтенсивне нагрівання, що істотно збільшує термін придатності мотошини. Профіль такої покришки набагато нижче, і вона має менше відводів для води, що забезпечує краще зчеплення. Особливість радіальної мотошини - не такі міцні боковини. Їх використовують для швидкісних легких байків.
Чим відрізняється мотошини від автомобільних
Дві однакові за розміром покришки, призначені для автомобіля і мотоцикла мають різну вартість. Ціна залежить від декількох моментів:
• технологія виготовлення;
• різна площа плями контакту з дорожнім полотном;
• зміст в гумі композитних речовин;
• висока вартість тестування мотошин.

Як вибрати мотошини

При виборі виду шини для мотоцикла слід враховувати рекомендації виробника. Мотошини повинні повністю відповідати класу мотоцикла для
максимально безпечного швидкісного руху. Якщо мотоцикл їздить на спіцованних колесах, то необхідно використовувати мотошини з камерою. Пристрій такої камери схожий на велосипедне колесо. Якщо мотоцикл призначений для їзди на литих дисках, то необхідно вибрати безкамерну шину. Протектор також має важливе значення, оскільки завдяки йому на повороті покришка повністю торкається до асфальту.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар