Який каремат краще вибрати?

травня 31 / 2021

Є багато речей, без яких в поході можна обійтися, однак, із ними похідне життя стає більш комфортною і простий. До цієї категорії речей відноситься і похідний килимок (каремат). Завдяки каремату від Терра Інкогніта можна спати на холодній і вологій землі, без жодного дискомфорту.

Основні функції туристичних килимків

Головне завдання каремата — теплоізоляція між тілом і холодною землею. Якщо ви відправляєтеся в нетривалий похід, без необхідності брати з собою спальник, можете захопити з собою тільки каремат. На ньому зручно просто сидіти перед багаттям або на привалі.
Спінений килимок добре згладжує кам'янисту поверхню або гострі сухі рослини на місці привалу. За рахунок високих амортизаційних властивостей, на килимку можна сидіти, лежати, займатися йогою на природі. Після використання, туристичний килимок знову приймає свою початкову форму.

Каремати забезпечують високі стандарти комфорту і гігієни при заняттях на природі, в спортивному залі. Крім того, що у вас нема потреби лягати просто на підлогу або землю, туристичний килимок легко миється і дезинфікується.
В екстремальних ситуаціях скручений каремат може використовуватися в якості рятувального круга або жилета.
Різновиди карематів:
• спінений килимок,
• компактний фольгований килимок,
• самонадувний килимок,
• надувний килимок.
Спінений килимок є однією з найбільш затребуваних різновидів, через доступної ціни. Товщина такого килимка — від 4 до 18 мм, чим товще полотно, тим комфортніше ним користуватися. Згорнутий у трубку і пристебнутий до рюкзака, такий каремат не заважає в поході.
Компактний килимок, нижня сторона якого покрита фольгою, завдяки якій поліпшується термоізоляція. Це ідеальний варіант для коротких привалів, щоб не розстеляти великий каремат.
Самонадувний килимок — складається з поліуретанового спіненого матеріалу, оснащений клапаном. Туристу потрібно просто розстелити такий килимок, відкрити клапан, щоб повітря почало надходити всередину. Навіть якщо поверхня такого килимка випадково пошкодиться, турист не залишиться на голій землі, за рахунок значного шару полімеру.
Надувний килимок — відрізняється великою товщиною, тому на ньому можна спати, як на звичайному матраці. Сучасні моделі надувних килимків відрізняються підвищеними показниками міцності, тому їм не страшні гострі камені. Навіть якщо в поході трапиться аварія, у вас під руками буде ремнабір.

Найпопулярніші моделі

Exped Airmat UL Lite M — надувний килимок, що відрізняється компактними розмірами та невеликою вагою. Синтетичний наповнювач прикріплено до верхньої та нижньої частини, тому втрата пружності виключена. Стабільну повітряну подушку забезпечують камери зі звареними перегородками. Швидке надування та здування забезпечує система FlatValve Exped.
Килимок Sea To Summit Comfort Light Insulated відрізняється малою вагою, компактними розмірами та чудовою теплоізоляцією, тому підходить для використання цілий рік. В килимку комбінуються дві технології: щільні соти, розташовані в області грудей, а також менш щільні соти в ногах та голові.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар