Новини Закарпаття

«Школа батьківства»: у Рахові відбулося навчання для сімейних пар


28 травня 2021 року, у великому залі засідань Рахівської районної ради, відбулося навчання для сімейних пар «Школа батьківства». Захід проходив в рамках проекту «Спільні ініціативи для розвитку охорони здоров'я та сталого розвитку в районі Сігету Мармації - Рахів».
На конференції були присутні Голова Рахівської районної ради Діана Бабинець, медичні працівники та команда проекту.

Протягом дня лікарі КНП «Рахівська районна лікарня» в межах заходу читали лекції та відповідали на запитання стосовно: проблем безпліддя, адаптації жінок після пологів, догляді за новонародженими, гігієні та контрацепції.

У своїх лекціях лікарі детально розповідали присутнім про причини та види безпліддя, методи діагностики та лікування, фактори що сприяють появі безпліддя, особливості протікання післяпологового періоду, можливі ускладнення для матерів, методи профілактики та лікування ускладнень, сучасні підходи до догляду за новонародженими, особливості грудного вигодовування, гігієну новонароджених, адаптація до навколишнього середовища новонароджених, особливості власної гігієни, види та методи контрацепції.

В перервах між лекціями присутні мали змогу поспілкуватися з спеціалістами та дізнатись про сучасні методи діагностики та лікування різних захворювань.

Участь у заході взяли понад сто осіб.

Довідково: Проект розпочався 1 жовтня 2019 року та фінансується в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Загальна сума фінансування проекту –982,878.41 ЄВРО.
Перейти на сайт