Три нових фільми закарпатця на міжнародному фестивалі

травня 18 / 2021
«Брат Іван», «Magnificus. Дума про право» і «Я ― Тячів» виходять на екрани

Vyacheslav_Slavik_Bihun_118-20 травня VIIІ Міжнародний фестиваль історичного кіно «Поза часом» в Києві демонструє три нові стрічки В’ячеслава Бігуна, повідомляють організатори фестивалю.

Фільм «Брат Іван» ― це родинна історія сценариста фільму «Тіні забутих предків» Івана Чендея з Тячівщини. Сестри Ганна, Ольга та Марта, а брат і сестра ― як тіло і душа, розповідаються про брата Івана та долю краю. Це четвертий короткометражний фільм автора про письменника (попередні: «Криниця Чендея», «Ясенова Івана Чендея», «”Тіні” Івана Чендея»), показ якої пройде у переддень його 99-го дня народження.

Стрічка «Magnificus. Дума про право» ― повнометражний фільм про професора Петра Рабіновича, який надихнув покоління юристів Львівської правничої школи. Глядачам пропонується епічний портрет науковця з історичними штрихами, який посвячує в езотеричний світ права.

Фільм «Я ― Тячів» ― історичний кінонарис від імені Тячева з 77 кадрами сучасності.

Показ фільмів «Я – Тячів» і «Брат Івана» ― 19 травня 2021 року з 17:00, «Magnificus. Дума про право» продемонструють ― 20 травня з 18:00. Локація ― «Київська фортеця» (вхід з бульвару Лесі України). У програмі фільми й інших авторів. Вхід вільний.

В’ячеслав Бігун ― кінематографіст і вчений-юрист із Закарпаття, знаний такими фільмами, як «Серце мами Гонгадзе», «Сильні духом», «Як тебе не любити». Автор близько 600 публікацій і 35 фільмів, які на осінь 2020 року здобули більше 65 нагород.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар