На перехресті вулиць Миколи Бобяка та Возз’єднання в Ужгороді встановлять світлофорний об'єкт

квітня 07 / 2021


Як правильно організувати дорожній рух на перехресті вулиць Миколи Бобяка та Возз’єднання в Ужгороді, щоб запобігти утворенню заторів, вивчали напередодні на виїзному засіданні члени робочої групи, до якої ввійшли представники департаменту міського господарства, відділу землекористування, управління містобудування та архітектури, відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції, комунального шляхово-експлуатаційного підприємства.

Наразі, за інформацією департаменту міського господарства, розроблено проєктно-кошторисну документацію на облаштування на цьому перехресті світлофорного об’єкту. Однак за дорученням міського голови Богдана Андріїва і рекомендації комісії з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту створено робочу групу для вивчення можливості облаштування тут транспортного кола.

Членів робочої групи, яку очолює заступник міського голови Іван Шимон, поінформували також, що для влаштування кільцевої розв’язки з усією необхідною інфраструктурою необхідно вилучити частини суміжних земельних ділянок, а вони знаходяться у приватній власності чи користуванні. Також необхідно облаштувати додаткові смуги руху та острівці безпеки, що потребує суттєвого розширення проїзної частини за рахунок існуючих зелених зон та земельних ділянок, які знаходяться в користуванні чи власності. Крім того, тут проходять інженерні мережі, зокрема напірний каналізаційний колектор, водогін, колектор зливової каналізації, лінія силових мереж, що також потребують заміни або винесення за межі об’єкту проєктування.
Узявши до уваги всю інформацію, заступник міського голови Іван Шимон поставив на голосування питання: облаштовувати на перехресті вулиць Миколи Бобяка та Возз’єднання світлофорний об'єкт чи кільцеву розв'язку. Більшість членів робочої групи висловилися за світлофорний об'єкт.

Іван Петрович наголосив на необхідності вирішити питання впорядкування на цій ділянці руху автотранспорту в найкоротші терміни, зазначив, що оскільки вже є проєктно-кошторисна документація на влаштування світлофорного об’єкту, реалізація займе близько 3-4 місяців, враховуючи проведення тендерних закупівель та власне робіт.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар