Коли запустять томограф Рахівської райлікарні

квітня 03 / 2021

Ще на початку березня КНП «Рахівська районна лікарня» отримала комплект високовартісного медичного обладнання – комп’ютерний томограф Hitachi supria 16/32. Однак, з того часу і до нині апарат ще досі не запрацював. Тож коли запустять томограф – з’ясував Рахів.City у директора райлікарні.

За який кошт куплено томограф
Закупівлю обладнання провело ДП «Медичні закупівлі України» за кошти державного бюджету в рамках реалізації проекту «Велике будівництво» відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

Нагадуємо, що відкриття новітнього приймального відділення у Рахівській райлікарні анонсували на кінець березня. Однак, з технічних причин термін запуску відкладається так, як досі триває облаштування кисневої станції.


Томограф запустять у середині травня
Як повідомив директор КНП «Рахівська районна лікарня» Володимир Симулик, невдовзі, після реконструкції, запрацює оновлене відділення екстреної допомоги. Крім іншого сучасного обладнання, пацієнти зможуть пройти обстеження і на комп’ютерному томографі.

Щоправда, сучасний діагностий апарат, який вже встановлено й здіснено перші тестування його в дії, повноцінно запрацює у середині травня. Перед стартом ще слід отримати пакет дозвільних документів та пройти відповідне навчання медперсоналу.
Яке ще обладнання отримає Рахівська райлікарня
Цікаво знати, що найближчим часом заплановано отримати ще й інше сучасне обладнання для приймального відділення РЛ. Зокрема:

новітній цифровий рентгендіагностичний апарат,
ендоскопічної стійки,
УЗД апарат,
комплект лабораторного обладнання.
Слід зазначити, що сучасне обладнання відділення невідкладних станів виведе райлікарню на обласний рівень надання медичних послуг населенню.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар