Поліцейські Закарпаття удосконалили шляхи партнерства з освітянами регіону

березня 25 / 2021


Задля створення максимально безпечних умов навчання школярів, поліцейські Закарпаття обговорили план взаємодії з представниками обласного та районних відділів освіти і науки

В умовах «червоної» карантинної зони навчальний процес в області перелаштований на дистанційне навчання. Та не зважаючи на «домашнє» навчання закарпатських школярів, поліцейські не припиняють профілактичну роботу, аби зробити подальше навчання в школах безпечним.

Вчора, 24 березня, з цією метою в адмінбудівлі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області відбулася онлайн-конференція поліцейських та освітян регіону.

Під час ZOOM-зустрічі заступник начальника поліції Закарпаття Роман Ус, спільно із начальником сектору ювенальної превенції Андрієм Куртою, поспілкувалися з т.в.о. директора Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Веронікою Маюрник та представниками районних відділів освіти, а також із директорами шкіл області.

Полковник поліції Роман Ус наголосив: «Школа та поліція – це одна команда, яка працює задля створення безпечного та зручного середовища для розвитку та навчання дітей. Тісне партнерство освітян та поліцейських допоможе формувати в школярів правильну правосвідомість та запобігати злочинності серед неповнолітніх».

Учасники онлайн-конференції обговорили наявні питання взаємодії та шляхи їх вирішення, а також акцентували увагу на вдосконаленні співпраці. Подальшими кроками такої спільної роботи визначили активну присутність ювеналів у інтерактивних заняттях, семінарах, тренінгах, класних годинах; роз’яснювальну робота не лише серед учнів, а й із батьками школярів; профілактику та виявлення фактів булінгу, а також популяризацію здорового способу життя та відповідального ставлення до здоров’я школярів.

«Співпраця поліції та школи – це підхід, орієнтований на попередження проблеми, а не на інцидент, який вже відбувся. А тому профілактична робота поліції та її сприяння безпечному навчальному середовищу разом із якісними освітніми послугами педагогів - найкращий варіант для виховання здорової, освіченої та законослухняної молоді», – зауважив Андрій Курта.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар