За програмою Володимира Зеленського лікарні Закарпаття обладнують передовою медтехнікою для обстеження хворих

березня 15 / 2021
У рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» триває реконструкція приймальних відділень у 8 лікарнях Закарпаття. Уже наприкінці березня оновлені приймальні відділення, де також буде встановлена сучасна медична техніка для швидшого порятунку хворих, відкриються у районних лікарнях Виноградова і Хуста.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

"Для наших закладів – це поштовх для кращого та оперативнішого реагування та раннього діагностування хворих", - зазначив він.

Реконструкція приміщень будівлі Виноградівської районної лікарні під відділення екстреної медичної допомоги – на завершальному етапі. Власне будівельні роботи на об’єкті уже закінчились. Днями сюди доставлять та змонтують нове обладнання. З держбюджету на цей об’єкт виділили 8 млн грн, ще 1,95 млн грн профінансували з місцевого бюджету.
Приймальне відділення Виноградівської райлікарні отримає передове медичне оснащення, закуплене за кошти держбюджету. Серед них: цифрова рентген-установка, комп’ютерний томограф та апарат УЗД.

"Місто Хуст також за кілька кроків від старту роботи сучасного приймального відділення районної лікарні. Готовність об’єкту становить 82%, там завершують внутрішні роботи та монтаж спеціалізованого медичного оснащення", - повідомив Мирослав Білецький.

З держбюджету на капітальний ремонт з переплануванням приймального та дитячого відділень Хустської районної лікарні ім.О.П.Віцинського під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги було виділено 8 млн. грн., ще 845 тис.грн. профінансували з місцевого бюджету.

Крім того, за кошти держбюджету у новітнє приймальне відділення районної лікарні закупили сучасне медичне обладнання: комп’ютерний томограф, апарат УЗД, цифрову рентген установку, МРТ.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у 2021 році президентська програма розширена на кілька напрямків: це доступна іпотека, розбудова регіональних аеропортів, розвиток мережі приміських експресів та швидкісних потягів, будівництво і ремонт 6500 км доріг та 245 штучних споруд. Щодо розбудови соціальної інфраструктури плани такі: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення – 177 об'єктів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар