Тереблянський комплекс передадуть на баланс Буштинської громади та заселять (фото)

березня 11 / 2021
Тереблянський комплекс передадуть на баланс Буштинської громади та заселять (фото)
10.03.2021 зроблено важливий крок у вирішенні питання житлового комплексу села Теребля, збудованого у 2013 році для переселення солотвинців із зони карстових проваль.
Підписано Меморандум між Закарпатською обласною радою та Буштинською селищною радою про налагодження співпраці з метою забезпечення розвитку і подальшого функціонування даного об'єкту.
Для цього в смт. Буштино приїхали голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров та депутат Закарпатської обласної ради від Тячівщини Іван Синетар.
Насамперед посадовці, разом з керівництвом Буштинської громади, навідались у село Теребля, де оглянули будівлі та обговорили робочі моменти налагодження співпраці.
Відтак, новозбудований комплекс, а це 116 квартир у 8-ми двоповерхових будівлях та 17 індивідуальних будинків, який так і не був заселений, занепадає і розкрадається мародерами. Наразі тут проживає лише декілька сімей, більшість солотвинців сюди так і не переїхало.
В той же час на території успішно функціонує дошкільний навчальний заклад на 140 місць та школа на 330 учнівських місць з відповідною системою життєзабезпечення.
Тож підписання сьогоднішнього Меморандуму дозволить розпочати реальну роботу, результатом якої стане передача комплексу на баланс Буштинської громади та його заселення.
А це, як зазначив селищний голова Руслан Янчій - дуже вагоме надбання для громади, що дозволить вирішити ряд соціальних проблем. І насамперед забезпечити житлом вразливі категорії населення - сиріт, малозабезпечених , що перебувають на обліку, тощо.
Та найважливіше - заселення людьми захистить від подальшої руйнації приміщень і дасть поштовх для подальшого розвитку даної території.
Про позитивний початок важливої справи наголосили також Олексій Петров - голова Закарпатської обласної ради та депутат Іван Синетар .Вони запевнили керівництво громади про виконання умов Меморандуму та сприяння у вирішення інших важливих питань Буштинської ТГ.




Категорія : Суспільство


Залишити Коментар