Рахівський, Ясінянський та Великобичківський лісгоспи об'єднають

березня 10 / 2021
Керівники територіальних громад та лісгоспів Рахівщини у занепокоєнні, адже стало відомо про реформування лісового господарства в області, зокрема, об’єднання трьох лісогосподарств в одне – ДП «Рахівського ЛДГ», ДП «Ясінянського ЛМГ» та ДП «Великобичківського ЛМГ».

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук розповів Мирослав Білецький.

В особистій розмові, очільники ОТГ зазначили, що реформа розпочалася непрозоро і без громадського обговорення.
Занепокоєння керівників громад можна зрозуміти. Адже для гірської Рахівщини лісове господарство – один із основних напрямків діяльності, а дерево супроводжує горян від колиски до домовини. Тому турбота про ліс – для них пріоритет. Лісове господарство завжди приходило на допомогу громаді, а громада, за потреби, приходила на допомогу лісу та лісівникам.

Тому зараз об’єднати три потужні і, що важливо, прибуткові підприємства, що розкинулися на сотні кілометрів вглиб району, нераціонально і навіть шкідливо для всієї лісової галузі. Ефективно забезпечити роботу, оперативно реагувати на можливі надзвичайні ситуації у таких умовах буде вкрай важко, впевнені лісівники. А окрім того, кілька десятків людей залишаться без роботи.

Керівництво Закарпатської ОДА підтримує реформу лісової галузі, але тут також важлива думка працівників цих підприємств, керівників ТГ та громади, керівництва краю. Спільними зусиллями ми зможемо виробити єдино правильну модель реформування державних лісгоспів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар