Відзавтра у Мукачеві щепитимуть від коронавірусу

березня 01 / 2021
Вже завтра в Мукачеві стартує щеплення від коронавірусної інфекції. В першу чергу вакцинуватимуть медиків, інформує Мукачівська міська рада.
За словами керівника медичного центру «Сім’я» Мирослави Чубірко, 25 лютого отримали 1000 доз вакцини. Першочергово вакцинують лікарів, які працюють у мобільних бригадах та у ковідних відділеннях.
Зокрема, завтра вакцинуватимуть працівників ковідних відділень Лікарні святого Мартина, інфекційного відділення Обласної дитячої клінічної лікарні, а також працівників швидкої допомоги.
Наступним етапом вакцинуватимуть усіх інших медичних працівників, соціальних працівників та людей за 80 років, які знаходяться у першій групі ризику.
Третім етапом щеплення проведуть працівникам критично важливих структур: ДСНС, МВСУ, Національної поліції, Нацгвардії, а також прикордонникам, військовослужбовцям та вчителям.
Вакцинацію проводять сімейні лікарі мобільної бригади «Медичного центру сім’я» які пройшли спеціальні навчання в Києві, після Мукачева вони поїдуть до Сваляви та Волівця.

Вакцина проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca ( (CoviShield) розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Схвалена ВООЗ для екстреного використання і пройшла перевірку Європейським агенством з лікарських засобів, вакцинації проходить у 2 етапи, повторне щеплення за рекомендації слід провести протягом 4-12 тижнів з дня першої імунізації.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар