Чим можна зайняти дитину вдома в період карантину? Ідеї

лютого 11 / 2021
Чим можна зайняти дитину вдома в період карантину? Ідеї
Чим зайняти дитину на карантині, коли не можна виходити з дому
Додавши трохи творчого підходу, багато з типових заходів на свіжому повітрі можна якимось чином відтворити в приміщенні - і не обов'язково на комп'ютері або ігровій консолі! Тому, якщо вам цікаво, чим можна зайняти дітей вдома, ви повинні спочатку включити власну уяву. Згадайте, чим ви займалися в своє дитинство, коли не було комп'ютерних ігор, планшетів з відео на YouTube, такої кількості найрізноманітніших іграшок.

Класичні ігри з дітьми вдома
- Форт стільців і ковдр. Одним з найприємніших спогадів про дитинство завжди було будівництво фортів або «наметів». Для цього достатньо зібрати кілька стільців, використовувати знімні спинки від диванів, ковдру або дві, і все готово... Хоча це означає, що довелося змиритися з тимчасовим «обмеженням функціональності» великої кімнати, але зате тепер ви знаєте, чим зайняти дитину вдома. І не думайте, що тільки діти будуть залучені в це. Ймовірно, поряд з ними частим відвідувачем форту буде ... тато. Адже і батькам хочеться іноді побути дітьми - і карантин просто додатковий стимул проводити час разом.

- Хованки. Давайте будемо чесними, грати в квартирі в хованки досить не перспективно. Мало місць, куди може сховатися доросла людина і навіть дитина. Однак грати в хованки з предметами набагато цікавіше - і якщо хтось погано справляється з пошуком, кожен раунд може зайняти багато часу... Чим більше будинок, тим краще - тому що більше варіантів заховати невеликий предмет (лялька, машинка, м'яка іграшка) . Але навіть на невеликій площі ви можете проявити винахідливість і вибрати укриття, які ніхто не знайде. Принаймні, не відразу ... А, щоб було легше дістатися до потрібного місця, люди, котрі приховують повідомляють тим, хто шукає, наближаються вони до об'єкта (тепло) чи відходять (холодно).

- Інші розвиваючі ігри для дитини: музична терапія і ритмічні заняття - діти люблять музику, спів, танці і різні супроводжуючі руху, такі як тупання ніг, плескання в долоні, імітація різноманітних звуків. Завдяки музиці діти розвивають сприйняття, а завдяки рухам вони можуть висловлювати свої власні емоції.

- Ще одна ідея, чим можна зайняти дітей вдома - малювання, яке може бути дуже різноманітним. Діти можуть малювати фарбами, олівцями, крейдою, вчитися різним формам (наприклад, робота з макаронами, масою з тіста і т.д.). Завдяки художнім занять діти вчаться тримати, наприклад, кольорові олівці. Мануальні ігри з раннього віку надзвичайно важливі для розвитку дрібної моторики. Це може бути: малювання, наклеювання, вирізання фігур.

- Щоденне читання казок дітям також дуже важливе, розповіді вголос впливають на їх розвиток уяви. Читання книг дозволяє дітям грати ролі своїх улюблених персонажів, а також справлятися з багатьма проблемами.

- Батьки, бабусі, дідусі можуть використовувати різні маніпуляторні і будівельні ігри, такі як аранжування приміщення, зведення будівель з блоків, зіставлення елементів головоломки (дитячі головоломки). Такі вправи допомагають розвинути спритність дітей, покращити роботу маленьких ручок. Вони також тренують увагу, посидючість і терпіння.

- Якщо фантазії на створення самостійних ігор вже не вистачає, то товари для дітей в дитячих інтернет-магазинах (наприклад, Toys R Us, 5.10.15, Ebebek, Bartek, Toys Fun) відкриють нове дихання. У каталогах ви знайдете багато пропозицій, які займуть дитини надовго.

Найголовніше - це креативність ...
Незалежно від того, наскільки карантин нас турбує, давайте не будемо забувати, що необхідність є матір'ю винаходу - і важкі часи дуже часто приносять в життя найвдаліші рішення. Чим зайняти дітей вдома - прибирати всю квартиру. Достатньо уявити кожне завдання як щось цікаве. Конкурс по витиранню пилу? Немає нічого простішого. Гонка за пальмою першості в сортуванні іграшок? Відмінно! І ось як ми отримали відповідь на питання, що робити з дітьми під час карантину.

Пам'ятайте, що для вашої дитини, як і для вас, ситуація з обов'язковим карантином є абсолютно новою, незвичайною. Не варто розраховувати на те, що без компанії друзів, занять в дитячому садку або школі і будь-яких атракціонів на подвір’ї ваша дитина зможе повністю заповнити весь свій вільний час сам. Це ваша роль, щоб допомогти їй в цьому.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар