Поліцейські Тячівщини допомагають дітям з вирішенням їх проблем

лютого 06 / 2021

Ювенальні поліцейські зустрілася цього тижня з учнями двох шкіл району, щоб поспілкуватися з ними про юнацькі проблеми, які виникли у дітей за останній час.
В загальноосвітні школи Дубового та Бедевлі цього тижня завітала інспектор ювенальної превенції Мирослава Фіцай. Поліцейська говорила з дітьми про одну із найактуальніших цього часу тем – важливість навчання у школі. Мирослава Фіцай побудувала розмову таким чином, щоб з’ясувати, які проблеми в цьому напрямку найбільше хвилюють молодих людей. Пояснила їм, що саме здобуття знань допоможуть будувати щасливе життя у майбутньому.
Також зачепили питання булінгу. Мирослава Фіцай у розмові з дітьми намагалася не переконувати, а створити умови за яких учні відчули б весь той негативний досвід та вплив, який отримують суб’єкти цькування. Саме історії про таких же простих, як вони дітей, та спеціальні ігри здатні допомогти в розумінні такої проблеми.
“Потрібно усвідомлювати, що діти доволі часто не задумуються над складними та серйозними питаннями, які дорослим здаються само собою зрозумілими. Вони часто не до кінця розуміють наскільки важливим пластом в їх житті стане шкільне минуле. Вони не зі зла ображають своїх знайомих. Дітям потрібно всі ці речі пояснювати та показувати. Але робити це в доступній та ненав’язливій формі”, – розповіла поліцейська Мирослава Фіцай.
Тячівські ювенали також наголошують на тому, що постійно працюють над програмою співпраці з дітьми. Якщо цього місяця вони говорять про важливість навчання та булінг, то вже наступного піднімуть й інші важливі для юних закарпатців теми.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар