У Карпатах наступного року почнуть будувати новий гірськолижний курорт

грудня 23 / 2020
Холдинг ОККО Group львівського бізнесмена Віталія Антонова завершив процес викупу землі для будівництва гірськолижного курорту на території Славської ОТГ. У 2021 році інвестор планує розробити проект і розпочати будівництво курорту, яке загалом триватиме чотири роки.

Як повідомив заступник начальника управління туризму і курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський, сума інвестицій складе 500 млн доларів. Роботи з будівництва планують розпочати вже наступного року.



«Це дуже тривалий проект, який буде реалізовуватись близько чотирьох років. Він стартує в 2021 році. Зараз всі питання з землею вирішені, наступний крок - розробка проекту, проектно-кошторисної документації та початок будівельних робіт», – сказав він.

За словами Лозинського, курорт побудують за 15 км від смт Славсько на території сіл Верхня Рожанка і Волосянка. Він розповів, що новий курорт в технічному плані буде випереджати Буковель на вісім-дев’ять років. На території комплексу облаштують лижні траси загальною протяжністю 60 км (для порівняння: Буковель має 50 км лижних трас). Реалізація проекту буде проходити в три черги. «Австрійські експерти приїжджали вивчати схили, висоту гір, інфраструктуру і ці населені пункти потрапили в стратегію», – зазначив він.

Лозинський також нагадав, що компанія ОККО кілька років тому перереєструвала всі свої акції у Славсько і, відповідно, сплачує податки у громаду. «Ці кошти реінвестують в розвиток гірськолижної інфраструктури, в бренд Славського, в ремонт доріг і розвиток громади», – додав Тарас Лозинський.

Топ-7 яскравих місць у Закарпатті: куди поїхати й що побачити?


Джерело: Захід.нет
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар