Перспективи після об’єднання

грудня 10 / 2020
Перспективи після об’єднання
В рамках адміністративно-територіальної реформи на Закарпатті було утворено 64 територіальні громади. Деякі були сформовані ще на початку децентралізації, проте більшість восени 2020-го.Серед них Великобичківська. До неї увійшли: селище Кобилецька Поляна, села Косівська Поляна, Луг, Росішка, Верхнє Водяне та Водиця.

Великий Бичків став адміністративним центром. Всім відомо, що подальші кроки в напрямку покращення громади залежать від бюджету. Попри непогані перспективи громади, перед нею стоїть чимало завдань. Серед головних – покращення дорожньої інфраструктури. Адже озвучені надії на розвиток туризму залежать не в останню чергу й від стану дороги.

Ще одним болючим питанням у Великобичківській ТГ, та й Рахівщини загалом, є поводження з побутовими відходами. Разом з тим є розуміння, що полігони переповнені й існує велика потреба в заводі, де б можна було сміття утилізовувати. Чималу увагу планують приділити й берегоукріпленням. Як відомо, місцева Шопурка буває дуже норовливою. Ще не безпечнішою буває Тиса. Стоїть перед Великобичківською ТГ й чимало питань, які стосуються медицини та освіти. Зокрема ремонти навчальних закладів, а також реконструкція та збереження медичних установ. Про них більше розкажемо у наступних випусках.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар