У Вільховецько-Лазівській опорній школі будують одразу три нові корпуси

грудня 04 / 2020

Педагоги кажуть: потреба у реконструкції назріла вже давно. Адже діти навчалися у трьох будівлях, дві з яких були в аварійному стані. У непристосованих приміщеннях знаходились харчоблок та бібліотека. Зараз у школі – понад 570 школярів, працюють 68 педагогів. Класів не вистачає, тож діти змушені навчатись у дві зміни. З року в рік кількість учнів зростає. Проблемою є й відсутність у школі спортивної та актової зали.
Щоб юні мешканці гірського села навчались у належних умовах, у Вільховецькій громаді розробили проєкт реконструкції опорного закладу освіти. Зараз тут добудовують новий навчальний корпус, спортзал з родягальнями та харчоблок. Будівельні роботи стартували у травні минулого року. За півтора року новобудову звели під покрівлю. За сприятливих погодних умов до кінця року планують перекрити дах над частиною будівлі площею 250 квадратних метрів.
На об’єкті працює підрядна організація «КІК», яка стала переможцем тендеру. Зараз будівельники готують матеріали для перекриття даху над частиною будівлі.Новобудова закладу буде енергоощадною та облаштованою згідно з сучасними вимогами до освітніх закладів.
У Вільховецько-Лазівській школі сподіваються: за умови стабільного та повного фінансування проєкт вдасться завершити наступного року, і 1 вересня школярі сядуть за парти вже у нових затишних приміщеннях.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар