Тячівські рятувальники отримали сучасний спецавтомобіль Ford Ranger (фото)

листопада 27 / 2020
Сьогодні 27.11.2020 р в Тячівську пожежно-рятувальну частину - 8 направлено сучасний спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль легкого типу (САРМ-Л) на базі шасі Ford Ranger.
Урочиста церемонія передачі техніки відбулася на території частини за участі: голови Тячівської РДА Тімура Аверіна, першого заступника Тячівського міського голови Владислава Братюка, начальника Тячівського РВ УДСНС України Закарпатській області Михайла Горбана, начальника Тячівського ДПРЧ - 8 Олександра Гайдоша.
Ключі від машини рятувальникам передав начальник обласного управління УДСНС Мирослав Щербей.
Відтак як було зазначено спецавтомобіль призначений для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, особливо під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод.
А також заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій тощо.
Повнопривідний Ford Ranger оснащений всім необхідним обладнанням, що стане у нагоді рятувальникам вчасно вилучити постраждалих з авто під час аварій, які на жаль, на дорогах трапляються дуже часто.
А саме: електричною лебідкою, обладнанням для рятування людей під час ДТП (гідравлічні ножиці, розтискачі, домкрати), надання постраждалим першої долікарської допомоги (ноші, медичні засоби), засобами зв’язку, освітлення місця події (індивідуальні, переносні та стаціонарні ліхтарі) тощо.
- Це перше авто такого типу для надання оперативної і більш якісної допомоги у разі ДТП і воно є дуже важливим для технічного оснащення пожежно-рятувальної частини, - відмітив голова РДА Тімур Аверін.
Автомобіль закуплено в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації





Категорія : Суспільство


Залишити Коментар