Берегову лінію на Рахівщині відбудовують з порушеннями? (ВІДЕО)

листопада 27 / 2020
"Мова про частину Закарпаття, про те, що я знаю і бачив. Тривалий час берегова лінія річки Тиса в Рахівському районі страждала від повеней, та зсувів. Починаючи від смт. Ясіня, аж до кордону з Румунією, село Ділове (Географічний Центр Європи).

Цього року, на ділянках відбулось і відбувається масштабне відновлення доволі складної лінії. Це рельєфи. Важкі процеси. Досить гарно все зроблено. Відводи, стоки, розширення... . Правда є декілька вагомих зауважень. Судину, річку, зачепили добряче. Надсилають мені такі спостереження Товариші. На зауваження працівники, які задіяні в процесах відновлення, відповідають різко... Це не критично. Мораль інша. Виникає запитання. Чому не мінімізували пряме втручання? Однозначно зачіпка при будові опірних споруд має місце, тільки не таких... . Це фатально. Більше ніж збитки.

Важливо зрозуміти і почути наступні кроки. Чи буде здійснено науково-біологічне обгрунтування? Чи буде формуватись програма по відновленню частини мешканців водойми? НБО є дуже важливим."


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар