Новини Закарпаття

Голова Берегівської ОТГ Золтан Бабяк звернувся до жителів через COVID-19






Шановні мешканці Берегова та Берегівської ОТГ!

Всі ми переживаємо тяжкі часи через пандемію коронавірусу! Зараз дуже непростий період для всіх: і для бізнесу, і для релігійних конфесій, і для самоврядування… Дуже багато різноманітної інформації в мережі та у пресі щодо непокори та бойкоту до карантинних вимог уряду. Хтось переконаний, що коронавірусу немає і це все вигадки. Хтось не бажає дотримуватися карантину через брак відповідальності. Хтось просто вважає COVID-19 легкою хворобою, такою, як, приміром, грип... У результаті бачимо, як у місцях скупчення людей переважна більшість без масок, ніхто не дотримується безпечної відстані у 1,5-2 метри.
Хочу Вас запевнити що резервних лікарів та медсестер у нас немає! Всі вони герої й працюють на межі своїх ресурсів. Не доведи Боже, щоби настали такі часи, коли самі медпрацівники стануть пацієнтами, яких уже точно не буде кому рятувати!
Ми позаду залишили перший карантин вихідного дня. Висновки невтішні, адже далеко не всі дотримувались протиепідемічних вимог, ні у магазинах, ні у супермаркетах, а ні на ринках. Якщо так і далі буде, якщо не будемо брати на себе персонально відповідальність, то ми лавиноподібне розповсюдження коронавірусу не зупинимо.
Поліцейські спільно з працівниками Держпродспоживслужби у перший карантин вихідного дня перевіряли дотримання обмежень серед підприємців. Не слід чекати, поки фахівці з контролю навідуються у кожен заклад з перевіркою, а варто кожному взяти на себе відповідальність: кожен продавець, кожен власник магазину і сам покупець мають вимагати у тих, хто не дотримується карантинних заходів їх виконувати. Саме в цьому суть збереження нашого спокою.
Реально, якщо керівництво нашого міста робило би публікації схожі на львівські, то вже би пронісся шквал адмінсанкцій та арештів за непокору з відтінком штучного сепаратизму.
Підсумовуючи все сказане, хочу в чергове звернутися до берегівчан. Шановні, не нехтуйте рекомендаціями лікарів та фахівців. Кожен повинен перейнятися відповідальністю за здоров’я рідних, близьких, знайомих і просто незнайомих вам людей.
Адже лише від нас усіх разом і персонально від кожного - залежить чи повернемося до нормального життя. Вся ця історія з пандемією лишиться позаду, як тільки з'явиться дієва вакцина. А до тих пір – нумо дотримуватися прописаних протиепідемічних норм!
Перейти на сайт