За виборчу добу на Закарпатті надійшло 141 повідомлення про імовірні порушення

жовтня 26 / 2020
За виборчу добу на Закарпатті надійшло 141 повідомлення про імовірні порушення
За всіма зверненнями поліцейські проводять детальні перевірки. Складено 10 адміністративних протоколів.

Зокрема, в місті Хуст та в селі Теребля Тячівського району правопорушники намагалися винести бюлетені за межі виборчої дільниці. На обох складено адміністративні протоколи за статтю 212-23 КУпАП.

В селі Порошково Перечинського району та в місті Рахів правопорушники знищили бюлетені, за що поліцейські склали на них відповідні адміністративні матеріали за статтею 212-23 КУпАП. Ще один протокол за цією статтею склали працівники Управління патрульної поліції в Закарпатській області.

Також зафіксовано три факти порушення обмежень щодо виборчої агітації. Йдеться про події в місті Виноградів, що мали місце на території геріатричного пансіонату. Інший випадок стосується агітації виявленої в соціальних мережах. На всіх порушників складено адміністративні протоколи за статтею 212-10 КУпАП.



Окрім цього поліцейські зафіксували два порушення карантинних обмежень в обласному центрі Закарпаття та в смт. Великий Березний. Складено протоколи за статтею 44-3 КУпАП.

Окрім адміністративних, поліцейські розслідують ще чотири кримінальні провадження. Йдеться про підкуп виборців в Іршаві (ч.4 ст.160 Кримінального кодексу України), два факти щодо неправомірних дій з виборчою документацією на дільницях в Ужгороді (ст. 158-3 ККУ), а також про видачу на Тячівщині 4-х виборчих бюлетенів особі, яка не надала жодного документа (ч.3 статті 158-1 Кримінального кодексу України).

Поліція продовжує відслідковувати ситуацію щодо порушень виборчого законодавства в області, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар