Поліція інтенсивно готується до проходження виборів

жовтня 15 / 2020
Належне реагування органів та підрозділів системи МВС України на можливі порушення виборчого процесу відпрацьовується під час спільних навчань на базі ситуаційних центрів Національної поліції

На виконання відповідного доручення Міністра внутрішніх справ України, у період з 13 по 16 жовтня на базі ситуаційних центрів Національної поліції України та обласних управлінь поліції триватимуть навчання з взаємодії органів системи МВС під час спільного виконання завдань.

До навчань залучили співробітників Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Участь в навчаннях, які відбулися на базі ситуаційного центру Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, взяв начальник ГУНП полковник поліції Олександр Шляховський та його заступники.

Основна мета навчань – вдосконалення взаємодії структурних підрозділів системи МВС, які братимуть участь в забезпеченні правопорядку під час майбутніх виборів в Україні.

Поліцейські відпрацьовують алгоритм дій в разі виявлення правопорушень, пов’язаних із виборчим процесом. Серед іншого, відпрацьовуватиметься і дії правоохоронців під час завезення виборчої документації до територіальних і дільничних виборчих комісій, під час взяття самих приміщень комісій під охорону, а також дії поліцейських у «день тиші», у день самого голосування та під час підрахунку його результатів, під час переміщення виборчої документації з ДВК до ТВК тощо.

Участь в навчаннях беруть і ті поліцейські, які в день голосування будуть безпосередньо нести службу та цілодобово чергуватимуть в ситуаційних центрах облуправлінь поліції та ті, які відслідковуватимуть оперативну обстановку в місцях голосування.


Поліція докладає максимум зусиль для того, щоб процес волевиявлення громадян пройшов безпечно та в рамках Закону!



Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар