Сучасні позашляховики передали для сімейних лікарів Виноградівського району

вересня 30 / 2020

30 вересня 2020 року на площі Миру у Виноградові в урочистій атмосфері службовий автотранспорт передали лікарям амбулаторій району.
З приємною подією медиків амбулаторій привітали голова Виноградівської районної ради Віталій Любка, керівник райдержадміністрації Ігор Вантюх. Про практичні навички надання першої медичної допомоги, серцево-легеневої реанімації учням Виноградівської школи №1, присутнім на заході, розповіла головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Агата Гал.
Сучасний службовий транспорт отримали заклади первинки сіл Олешник, Онок, Букове, В.Ком’яти, Тросник, селища Королево. Ключі від шести сучасних автомобілів «Рено Дастер» вручив медикам голова облдержадміністрації Олексій Петров.
Автівки були закуплені за тендерною процедурою, кошти на їхню закупівлю спрямовані з державної субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Вартість кожного такого авто близько 500 тис.грн. У 2019 році нові автомобілі марки «Рено Дастер» вже отримали вісім амбулаторій району.
− Якісне надання медичних послуг і доступність їх для сільського населення – завжди було одним з пріоритетом у нашій роботі. Тому одним з важливих завдань сьогодні є відновлення максимально ефективних амбулаторій, які оперативно надаватимуть медичну допомогу та рятуватимуть людські життя, − зазначив у коментарі Віталій Любка. − Зокрема тільки за 2019, 2020 роки на розвиток амбулаторій у нашому районі було спрямовано 3,6 млн грн. Завдяки виділеному фінансуванню проведені капітальні та поточні ремонти в 12-ти амбулаторіях. Також маємо надію, що незабаром у селі Боржавське запрацює нова амбулаторія. Кошти на співфінансування проєкту було забезпечено районною радою. Також за амбулаторією буде закріплений службовий автомобіль, який вже надійшов для медичної установи.




Виноградівська районна рада
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар