Дитяча анімація, майстер-класи та неймовірний концерт – як Свалява відсвяткувала свій день народження

вересня 22 / 2020

Вчора, 21 вересня, мальовниче курортне місто Свалява відсвяткувало свій 784-й День народження.

Дитяча анімація, різноманітні майстер-класи, кухня просто неба від Анатолія Пасевича та презентація закарпатських смаколиків, концертна програма від народних та дитячих колективів, естрадних ансамблів та хедлайнерів свята – Сергія Палагія та Івана Пилипця – згуртували свалявську громаду, незважаючи на політичні уподобання.

Попит на розваги був очевидним, адже день міста у Сваляві востаннє проводився по-справжньому, з розмахом, багато років тому. Люди скучили за святами та живим спілкуванням.
Навідалася на свято з привітаннями і директор Ужгородського інституту культури і мистецтв Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Наталія Шетеля.

«Добре, що проводяться подібні заходи, адже культура – це не тільки мистецтво, це і знання, і мораль, наші традиції та ідеали, наша релігія», – наголосила пані Наталія.

Святкові заходи, організовані громадськими організаціями «Сольва-прогрес» (засновники Павло Ганинець, Маргарита Загуменнова) та СК «Вашар» (засновник Мирослав Магурський) спільно із командою ПП «Рідне Закарпаття» довели, що, об’єднавшись заради спільної справи, можна домогтися, гадалося б, недосяжного. Саме завдяки взаєморозумінню та згуртованим діям ми зможемо досягти головної мети - розвитку рідного Закарпаття.







Категорія : Суспільство


Залишити Коментар