Мукачево - Дерцен: мукачівські велосипедисти випробували новий маршрут (фото)

вересня 20 / 2020
20 вересня, у Мукачеві відбувся велосипедний заїзд Dercen bike ride. Активна велоспільнота міста вирішила зібратися, аби прокласти новий веломаршрут, як різновид туризму в село Дерцен.

Тож, заїзд розпочали з парку “Центральний”, далі через Шенборн та Нижній Коропець на Дерцен. Маршрут проклали через мальовничі природні місцевості та цікаві історичні місця. Родзинкою цього заїзду стали міні екскурсії, які провів Максим Адаменко. Чоловіку давно приглянувся населений пункт, а тому він з задоволенням відкриває його і для інших.
“Тут дуже гарно. Цей веломаршрут думаю стане у пригоді для тих, хто веде активний спосіб життя. От уявіть собі , сідаєш на велосипед і їдеш прикупити собі у місцевих , в Дерцен свіженьких помідорчиків чи огірків. Поєднуємо приємне з корисним! Ми сьогодні випробували цей веломаршрут, сподіваюсь ним будуть користуватися”, – розповідає екскурсовод, Максим Адаменко.
Серед цілей, які поставили перед собою організатори велозаїзду також вивчення можливості включення села Дерцен в маршрут змагання з тріатлону.
Протяжність маршруту – 17 км. Його з легкістю подолали і дівчата. ” Для мене маршрут не складний, адже ми постійно виїзжаємо. Бувають і набагато складніші маршрути. Цей же дуже підійде більше для релаксних поїздок. Щодо ідеї, то вона чудова”, – розповідає пані Ірина, учасниця акції.
Загалом у велозаїзді взяло участь близько 20 велосипедистів мукачівської ОТГ.
Велозаїзд завершиться дегустацією в селі Дерцен. Організатори заходу: проект «Культурний шлях село Дерцен» та управління освіти, молоді і спорту Мукачівської міської ради.

Ірина Грабко


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар