Правила в’їзду в Угорщину з 01 вересня 2020 р.

серпня 31 / 2020
Правила в’їзду в Угорщину з 01 вересня 2020 р.

З 01 вересня 2020 р. згідно Урядового розпорядження № 407/2020 (VIII.30.) набуває чинності наступний порядок прикордонного контролю:
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/3c26563b389056f4b8ca6b5e062f333d196f6dcb/megtekintes
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ:
- При в’їзді в Угорщину громадяни Угорщини зобов’язані пройти 14 – денну самоізоляцію.
(Прирівнюються до угорських громадян:члени їх сімей, особи. які мають дозвіл на постійне перебування, особи, які мають дозволи на перебування більше 90 діб, угорські спортсмени, які повертаються із офіційних змагань.
Результати ПЛР тестів, зроблених в іноземних країнах не дають право на звільнення від карантину. Звільнення від проходження 14 – денної самоізоляції можливе при наявності двох негативних тестів, зроблених в угорських лабораторіях (між тестами повинно бути мін. 48 год.), при цьому для проходження такого тестування необхідно отримати відповідний дозвіл санітарно-епідеміологічної служби. Особи самостійно оплачують вартість тестування.)
- В’їзд іноземних громадян в Угорщину ЗАБОРОНЕНО!
(Урядове розпорядження містить загальне положення про заборону в’їзду іноземних громадян в Угорщину)
- Скасовано розподіл іноземних країн за зонами ризику поширення інфекції.
(Скасовано поняття „зелена/жовта/червона” країна.)
- Термін чинності: 01 вересня 2020 р. – 01 жовтня 2020 р.
ОКРЕМІ ПОЛОЖЕННЯ:
I. ВАНТАЖНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ:

Офіційні працівники міжнародних вантажних перевізників можуть в’їжджати на територію Угорщини. (Це положення не поширюється на перевезення мікроавтобусами)
II. ТРАНЗИТ:
Транзитом перетинати територію Угорщини можуть ті іноземні громадяни, які підтверджують, що цільова країна дозволяє їм в’їзд на свою територію.
Працівник прикордонної служби перевірятиме фактичну відповідність подорожі заявленій меті, а також перевірятиме стан здоров’я подорожуючих осіб. Рішення щодо відмови особі у в’їзді, транзитуванні належить виключно до компетенції працівника прикордонної служби та не підлягає оскарженню.
Транзтом перетинати територію країни можна лише по транзитних коридорах, визначених угорською поліцією протягом не більше 24 год.
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo
При транзитуванні літаком рекомендуємо завчасно сконтактуватися з авіаперевізником щодо умов допуску пасажирів на рейс (згідно зворотньої інформації, яка до нас надходить, авіакомпанії зазвичай застосовують суворіший контроль, ніж прикордонна служба, адже при отриманні відмові у в’їзді в цільову країну додаткові витрати пасажирів повинні покривати авіакомпанії).
III. ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ДОЗВІЛ НА В’ЇЗД:
Заяви на отримання індивідуального дозволу на в’їзд та звільнення від обов’язкового проходження карантину подаються до угорської поліції. Заяви можна подавати угорською або англійською мовами в електронному вигляді за посиланням:
http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashoz
IV. КОРОТКОТЕРМІНОВИЙ В’ЇЗД:
Громадяни країн, сусідніх з Угорщиною, та громадяни Угорщини, як це визначено Міністерством зовнішньої економіки та закордонних справ, можуть вільно в'їжджати до Угорщини на термін до 24 годин на відстань вглиб 30 км від кордону.
V. Військові конвої:
Відповідні положення містить § 8 Урядового розпорядження.
VI. Керівники, менеджери великих міжнародних філій / інвесторів в оборотний капітал:
Спеціальні правила для цієї категорії осіб визначені окремим указом Міністра внутрішніх справ, містяться у § 9 Урядового розпорядження. В даний час такого в’їзду з України немає.
VII. Спортсмени та спортивні спеціалісти:
Для участі у міжнародних спортивних подіях в Угорщині, допускаються професійні спортсмени та спортивні спеціалісти на запрошення національної професійної асоціації, що мають ліцензію на змагання, при наявності негативний тест ПЛР на SARS-CoV-2.
Відповідні положення містить § 11-12 Урядового розпорядження.
Генеральне консульство Угорщини у м. Ужгород
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар