На Закарпатті школи готують до початку навчального року в умовах карантину (ВІДЕО)

серпня 13 / 2020
На Закарпатті школи готують до початку навчального року в умовах карантину (ВІДЕО)
Майже 300 тисяч гривень виділили з бюджету Баранинської ОТГ для підготовки восьми шкіл до нового навчального року в умовах карантину. Про це сказала начальниця управління освіти об’єднаної громади Еріка Янович.

За її словами, кошти спрямували на медогляд всіх вчителів, на засоби захисту та дезінфекції.

Ксенія Тюх навчається в школі села Великі Лази. Дівчинка розповідає: «Навчатися дистанційно не подобалося. Бо немає вчителів, друзів. Я не маю, з ким побігати і погратися». Мама школярки Наталія розповідає: перед початком навчального року, її цікавить, як організують відвідування шкіл в умовах карантину.

Класи до навчального року в школі села Великі Лази готують відповідно до карантинних вимог, — розповідає вчителька Вікторія Мешко. «Ми готуємо парти так, щоб була відстань по півтора метра між партами з одного боку й з другого. Ще маємо запасні парти, бо можливо буде група продовженого дня, і кількість діток буде більшою, щоб була відстань між ними».

З дотриманням дистанції розставляють і столи в шкільній їдальні. Кухарка Одарка Цап розповідає, за одним столом будуть сидіти чотири учні.

«Щоб не було скупчення, ми будемо самі накривати на стіл. Коли дітки поїдять, ми протираємо столики дезінфекторами. Посуд замочуємо на сорок хвилин у дезінфіковуючому засобі, потім три рази полощемо. Дезінфікуючі засоби маємо, все нам привезли: і рукавички, і щитки».

Директорка Великолазівської школи Віра Данко показує ділянку перед школою, яку готують для навчання учнів на подвір’ї: «Закупили матеріали та вичистили територію, вирубали зайві дерева та кущі, підготували і зараз будемо завозити і робити зовнішній клас в парку, щоб діти могли тут навчатися».



Віра Данко розповідає: у них навчаються 450 дітей. Це учні з семи сіл, школи яких не мають старших класів. Під час карантину, учням було важко навчатися дистанційно.

У Стрипській початковій школі навчається 17 учнів, — каже директорка закладу Євгенія Єгорова. Розповідає, як готуються до навчального року: «По шість учнів у класі, дотримується дистанція у класі між партами, діти будуть навчатися більше на свіжому повітрі». За словами Євгенії Єгорової, дезінфікуючими засобами освітній заклад забезпечений повністю.

Всі працівники шкіл, перед початком навчального року, проходять медогляд. На це виділили 40 тис. грн, — каже начальниця відділу освіти Баранинської ОТГ Еріка Янович.

«Медичний огляд — на рівні поліклініки. Вирішується питання перевірки всіх працівників на COVID-19. Тому що ми не маємо можливості оплатити кожному працівнику оплатити ПЛР-тести.»

Для працівників шкіл закупили також захисні маски, — розповідає Еріка Янович.

За словами Еріки Янович, на уроках учні можуть знаходитися без маски. При виході з класу в коридор — повинні її одягнути.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар