Реакція на запит Василя Петьовки: «Укрзалізниця» з 3 серпня відновлює рейс «Київ-Рахів»

серпня 01 / 2020
Реакція на запит Василя Петьовки: «Укрзалізниця» з 3 серпня відновлює рейс «Київ-Рахів»

Після запиту народного депутата Василя Петьовки до прем’єра,
"Укрзалізниця" з 3 серпня відновлює курсування поїзда «Київ – Рахів». Квитки уже у продажу.

У перший рейс цей поїзд відправиться з Києва 3 серпня, далі курсуватиме по непарних днях, а з Рахова 4 серпня та курсуватиме по парних днях, - йдеться у повідомленні «Укрзалізниці»
У своєму запиті, який Василь Петьовка направляв на адресу прем’єра, народний депутат звернув увагу, що попри те, що з 1 червня «Укрзалізниця» з 1 червня запустила пасажирські перевезення, в тому числі до Ужгорода, рейс «Київ – Рахів» на той час так і не поновили.

Нардеп звернув увагу, що організація сполучення з Києва до Рахівщини не обмежується виключно зимовим сезоном. Цей рейс вкрай популярний і влітку, особливо з настанням сезону відпусток, і несвоєчасне відновлення після введення карантину рейсу потягів рейсом «Київ-Рахів» ставить під загрозу розвиток туристичної галузі Закарпаття. Йдеться робочі місця, розвиток малого бізнесу, популяризацію Закарпаття як туристичної родзинки України та розвиток внутрішнього туризму.
Нагадаємо: пряме залізничне сполучення потягами «Київ – Рахів» «Укрзалізниця» відкрила у серпні 2014 року. Потяг забезпечує єдине дешеве сполучення з Києвом для мешканців понад десятка районів у чотирьох областях, обслуговує «цільову територію» з населенням 1,4 млн. осіб.

В уряді на звернення народного депутата відреагували – потяг «Київ-Рахів» знову курсуватиме уже з наступного тижня
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар