Ліжка в лікарнях на Закарпатті завантажені на 66% (ВІДЕО)

серпня 01 / 2020
Ліжка в лікарнях на Закарпатті завантажені на 66% (ВІДЕО)
Закарпаття — у списку 13 областей в Україні, які не готові послаблювати карантин. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Завантаженість ліжок у нашому регіоні — понад 66 % при нормі до 50.

У Тячівській райлікарні госпіталізовано майже 100 людей із COVID-19. Директори лікарні Федір Яринич розповів, що лікарня має всього 105 ліжок для хворих із COVID-19: «Маємо [у стаціонарі] 90 хворих, що складає 85%. за день поступили 7 людей, за вчора – 5. динаміки на спад поки що немає. у нас усього 9 апаратів ШВЛ. Зараз використовуються два».

У Центр легеневих хвороб в Ужгороді направляють хворих із інших районів області, каже директор медзакладу Василь Скрип. На 31 липня там завантажені майже 80 % ліжок.

«В реанімації на 6 ліжок – вона повна. Вчора було навіть 7 хворих у нас. В нашому закладі, хоч кількість хворих стала трохи меншою, ніж тиждень-два тому, однак стало значно більше важких хворих. Це, очевидно, зв’язано з тим, що відкриті лікарні другої хвилі, і районні лікарні зараз також приймають хворих на COVID-19. «Легкі» і «середні» залишають собі, а хворі, які потребують інтенсивної кисневої підтримки, направляють у заклади першої хвилі, в тому числі й до нас», — розповів Василь Скрип.

Спочатку для хворих із коронавірусною інфекцією в області виділи 563 ліжка, розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Ольга Чемет. За її словами, в середньому у відсотках це становило 10% від загального лікарського фонду, який ми маємо в області.



Високий показник завантаженості ліжок пов’язаний із двома чинниками, каже Ольга Чемет.

«По-перше, те, що я казала, що ми виділили тільки 10% — це не така велика кількість хворих. По-друге, кількість госпіталізованих, наприклад, станом на вчора в ці заклади було 368 хворих зі встановленим і підтвердженим діагнозом COVID-19, і майже така ж кількість хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні з підозрою. Тобто можна думати про те, що хворий має COVID-19, але ще нема ПЛР-підтвердження цього діагнозу. Через це завантаженість ліжок у нас дійсно є дуже велика», — пояснила Ольга Чемет.

За словами Ольги Чемет, в лікарнях області планують розгорнути додаткову кількість ліжок для хворих на COVID-19.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар