Проблема сміття є однією із найактуальніших для жителів села Колочава, що на Міжгірщині

липня 22 / 2020
Проблема сміття є однією із найактуальніших для жителів села Колочава, що на Міжгірщині
Проблема сміття є однією із найактуальніших для жителів села Колочава, що на Міжгірщині. Населений пункт межує з національним природним парком “Синевир”, а відтак, тут заборонені стихійні сміттєзвалища.

Як наслідок, побутові відходи можна побачити усюди: у лісі, на березі річки, обабіч дороги. .Пластянки, скляні пляшки, поліетиленова плівка, різний непотріб тут повсюди: на берегах річок, у лісі, обабіч дороги, та навітьу канавах прямо білябудинків.

І це у населеному пункті з величезним туристичним потенціалом. За словами сільського голови, проблему сміття в Україні потрібно вирішувати на державному рівні, адже у органів місцевого самоврядування таких коштів немає, а тим паче в селі Колочава, яке є дотаційним.Чоловік додає, єдиний шлях вирішення проблеми вбачає у мобільній сортувальній лінії.Тож і цей проєкт наразі не в змозі самостійно реалізувати. Сміттєву ж проблему намагаються вирішувати по-іншому. Юрій Кливець запевняє, колочавці – свідоме населення.

Сміття ж, мовляв, паводок зноситьу населений пункт із інших сіл. На питання як же місцеві збували відходи до встановлення контейнерів – відповідає: здебільшого спалювали у дворогосподарствах. Алеж цезавдає значної шкоди навколишньому середовищу! ож, бачимо,за словами більшості – питання відходів полягаєне лише у відсутності мобільної сортувальної лінії, а і у самих людях, у їх недбалому ставленні до природи. Чи буде приваблювати дотаційна Колочава туристів, потопаючи в смітті?
Очевидно, що ні, тому проблему потрібно вирішувати негайно, і сподіваємось, влада за це візьметься.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар