Основна сесія ЗНО-2020 завершилася тестуванням з хімії

липня 17 / 2020
 Основна сесія ЗНО-2020 завершилася тестуванням з хімії
Сьогодні, 17 липня 2020 року, основна сесія ЗНО-2020 завершилася тестуванням з хімії.

Практично все наше життя, наше здоров'я, наш настрій тісно пов'язані з хімією, з численними речовинами, що нас оточують, і хімічними процесами, що відбуваються навколо нас і всередині нас. Хімічними знаннями повинна володіти кожна цивілізована людина. Без них неможлива екологічно грамотна поведінка в побуті, в природі, на виробництві.

І хоча сьогодні не можна назвати жодної сфери виробництва, де б людина не стикалася з хімією, молодь не дуже охоче вибирає цей предмет для складання зовнішнього незалежного оцінювання. Не став винятком і цей рік – на ЗНО з хімії було зареєстровано усього 343 (проти 454 минулого року) особи. Участь у тестуванні взяли 265 учасників, явка склала 77,2 відсотка.

Через невелику кількість зареєстрованих учасників на Закарпатті діяли усього 2 пункти проведення ЗНО – Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 9 Ужгородської міської ради Закарпатської області та Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 Ужгородської міської ради Закарпатської області.

Належну роботу пунктів забезпечували педагогічні та інші працівники.

Сертифікаційна робота з хімії у 2020 році складалася із 34 завдань з вибором однієї правильної відповіді, чотирьох завдань на встановлення відповідності („логічні пари”) та 14 завдань відкритої форми із короткою відповіддю.

Загальна кількість завдань тесту з хімії – 52, на їх виконання учасникам було відведено 150 хвилин.

Оцінювання завдань здійснюється наступним чином:

з вибором однієї правильної відповіді (№ 1-34): 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано;

на встановлення відповідності (№ 35-38): 1 бал – за кожну правильно встановлену відповідність („логічну пару”); 0 балів за будь-яку „логічну пару”, якщо зроблено більше однієї позначки в рядку та/або колонці; 0 балів за завдання, якщо не вказано жодної правильної відповідності („логічної пари”), або відповіді на завдання не надано;

відкритої форми з короткою відповіддю (№ 39-52): 2 бали, якщо вказана правильна відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або відповіді на завдання не надано.

Розв’язання завдань у чернетці не перевіряються і до уваги не беруться.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, – 74.

ЗНО з хімії відбулося без порушень: учасників, які б не змогли потрапити до пунктів проведення ЗНО через наявність підвищеної температури тіла, запізнення чи відсутність документа, передбаченого правилами допуску, не було; недотримання регламенту роботи пункту чи апеляційних також заяв не зафіксовано.

Отже, можна стверджувати, що в цілому зовнішнє незалежне оцінювання на Закарпатті пройшло на належному організаційному рівні. Сподіваємося, що і результати його учасників будуть відповідними.
 Основна сесія ЗНО-2020 завершилася тестуванням з хімії
 Основна сесія ЗНО-2020 завершилася тестуванням з хімії
 Основна сесія ЗНО-2020 завершилася тестуванням з хімії
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар