Україна і Словаччина восени підпишуть угоду щодо аеропорту в Ужгороді

липня 16 / 2020
Україна і Словаччина восени підпишуть угоду щодо аеропорту в Ужгороді
Словаччина готова знову відкрити повітряний простір, щоб аеропорт міг приймати літаки.

Угоду між Україною і Словаччиною для відновлення роботи аеропорту в Ужгороді підпишуть восени, під час робочого візиту президента України Володимира Зеленського до Словаччини. Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Згідно з повідомленням, дипломати двох країн обговорили відновлення роботи міжнародного аеропорту «Ужгород» та підготовку двосторонньої угоди про регулярне авіасполучення.

«Україна виконала вимоги для підписання угоди та очікує від Словаччини оперативного завершення процедур з підготовки документа до підписання», — наголоси міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.



Своєю чергою, голова МЗС Словаччини Іван Корчок запевнив, що робота над угодою є пріоритетом, враховуючи попередні домовленості підписати документ під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Словаччини, який заплановано на осінь.

Зазначимо, що в червні Кабмін схвалив проєкт угоди зі Словаччиною про використання повітряного простору для відновлення роботи ужгородського аеропорту.

Як відомо, через близькість аеропорту до кордону Словаччини літаки при зльоті та посадці заходять в її повітряний простір, оскільки з усіх боків, крім західного, заважають Карпатські гори. Однак влітку 2016 року закінчилася дія сертифіката на такі маневри, і Євросоюз заборонив польоти в цей аеропорт.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар