Експерименти з харчуванням (відео)

червня 14 / 2020
Експерименти з харчуванням (відео)

Настало літо іми дедалі більше задумовуємося над питанням – як привести себе у форму. Зима, холодна весна та карантин посприяли появі кількох зайвих кілограмів. Наразі соцмережі рясніють пропозиціями швидкого схуднення проте чи всі методи,які пропонують – безпечні. Низьковуглеводні дієти, інтервальне голодування, протизапальнИй тип харчування.

В соцмережах користувачів активно закликають худнути найрізноманітнішими методами. Результат обіцяють швидко й надовго. Ми запитали від містян про їхнє ставлення до експериментів з харчуванням.

Дієтологи також наголошують, що запорука хорошого самопочуття та гарного вигляду здорове харчування. Проте якщо вже хочеться поексперементувати – робити це можна виключно людям,які не мають проблем зі здоров’ям.Якщо ж є якісь захворювання – такі спроби можуть спровокувати їхнє загострення. У 2016 році японський клітинний біолог Йошінорі Осумі отримав Нобелівську премію в області медицини як раз за дослідження механізму аутофагії — процесу, під час якого клітини частково “поїдають” себе, щоб залишатися здоровими.

Простіше кажучи, на відмовившись на певний час від їжі клітини очищуються від внутрішньоклітинного “сміття” — непотрібних структур, які спричинюють запалення, прискорюють процес старіння та мутації. Разом з тим, голодувати треба правильно, каже лікар-дієтолог.І насамкінець хотілося б наголосити, що в будь-якому випадку перш ніж розпочинати подібну практику варто проконсультуватися з лікарем.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар